ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφόρησε η "Κάποια Μέρα" του Ηλία Βαμβακούση

14 Ιουν 2013 Γράφτηκε από τον 

«Κάποια μέρα» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Ηλία Βαμβακούση που κυκλοφορεί από την Antelma Music (http://www.antelmamusic.com) .

Περιέχει επτά τραγούδια και ένα ορχηστικό. Ο Ηλίας Βαμβακούσης κινείται σε ακουστική, alternative ατμόσφαιρα και ο στίχος νοσταλγικός, άμεσος, κοινωνικός, πολιτικός, είναι αποτέλεσμα βιωμάτων των τελευταίων τριών περίπου πολύπαθων χρόνων.
 
Συναντάει το "κοριτσάκι" στη πλατεία Συντάγματος, περνάει αναπολώντας από τα Εξάρχεια και το Θησείο σε μια καθημερινή "διαδρομή". Γυρίζει σπίτι. Ο "σκύλος και η γάτα" του αραγμένοι στην αυλή μελαγχολούν μαζί του και του θυμίζουν ότι πότε-πότε νιώθει κι αυτός σαν σκύλος μαντρωμένος που "εύχεται" κάποια μέρα "του κόσμου οι αρχηγοί να γίνουν πιο μικροί". Τότε έρχεται ένα παιδί κρατώντας "μαγικό ραβδί", του φοράει ένα χάρτινο στέμμα και του λέει: «Κάποια μέρα τα μάτια θα κοιτάξουν πιο βαθιά στα άλλα μάτια. Κάποια μέρα θα είμαστε ελεύθεροι»
 
Με υπέρμετρη χαρά φιλοξενεί δύο υπέροχες φωνές, της Νατάσας Μποφίλιου και της μικρής Μαγδαληνής. Πολλά όργανα παίζονται από τον ίδιο, πολλά από διαλεχτούς μουσικούς. Ο ίδιος υπογράφει την παραγωγή, τις ενορχηστρώσεις, τη μουσική και τους στίχους εκτός από το τραγούδι "Μαγικό ραβδί" όπου η μουσική είναι του Ζαχαρία Βαμβακούση και οι στίχοι είναι σε συνεργασία με τον Ζαχαρία Βαμβακούση και την Δάφνη Αναστασιάδη.
Οι φωτογραφίες του artwork τραβήχτηκαν από τον Θωμά Αρσένη . 
Πολλές ευχαριστίες προς τον Στάθη Δρογώση και την antelma για την πολύτιμη βοήθεια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ