ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη

03 Ιουλ 2013 Γράφτηκε από τον 
Νέο Φεστιβάλ στην Αθήνα! Τρεις εβδομάδες στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, γεμάτες κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες
Από 9 έως 27 Ιουλίου.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη θα προβάλλει ντοκιμαντέρ και ταινίες που έχουν ήδη αποσπάσει διεθνή βραβεία, ενώ έχουν εξασφαλιστεί 12 πρεμιέρες για την Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • τη συναυλία-gala της ΑΝΝΑ NETREBKO και του DMITRI HVOROSTOVSKY, σε ζωντανή μετάδοση από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
  • μια μοναδική κινηματογραφική εικονική επίσκεψη στην sold out έκθεση «THE EXHIBITION – MUNCH 150», αφιερωμένη στον διάσημο ζωγράφο, η οποία παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο Εθνικό Μουσείο και στο Μουσείο Munch του Όσλο.
  • τη βραβευμένη στο Stratford Festival θεατρική παραγωγή «ΤΗΕ TEMPEST», με πρωταγωνιστή τον Christopher Plummer
  • το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «WE STEAL SECRETS – THE WIKILEAKS STORY», το οποίο αναφέρεται στη δράση, τους στόχους, τις αρχές και τις μεθόδους της Wikileaks. Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με γνωστούς συγγραφείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
  • το νέο ντοκιμαντέρ «BRUCE SPRINGSTEEN & I», το οποίο παρουσιάζει τον καλλιτέχνη, τη μουσική του, τις ζωντανές εμφανίσεις και τους θαυμαστές του. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι μία παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Ridley Scott  θα προβληθεί μόνο το βράδυ της 22ας Ιουλίου σε πάνω από 300 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα αποκλειστικά στο πλαίσιο του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ.

Κάθε Σάββατο το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα μετατρέπεται σε έναν συναυλιακό χώρο, με live από τη Μαρίζα Ρίζου, τους The Burger Project και τον Κωστή Μαραβέγια 

Κάθε είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ εξασφαλίζει ένα δωρεάν ποτό, ενώ διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP Love Couches των δύο ατόμων.

info:
Ημερομηνίες: 9-27 Ιουλίου, 2013
Εισιτήρια προβολών: €10 (κανονικό) / €15 (VIP – διατίθενται ανά δύο άτομα, περιλαμβάνεται ένα δωρεάν ποτό)
Εισιτήρια συναυλιών: €10 (προπώληση) / €12 (στην είσοδο)
Ταμεία: Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ.Σοφίας | Πειραιώς 138) καταστήματα Public
Online: www.public.gr

www.benaki.gr  &  www.benakisummerfestival.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Η Μαρίζα Ρίζου στο Αίθριο του μουσείου Μπενάκη

    Η Μαρίζα Ρίζου, ύστερα από έναν απόλυτα επιτυχημένο χειμώνα, με αλλεπάλληλες sold out εμφανίσεις στο Gazarte και προετοιμάζοντας ήδη το υλικό για τον δεύτερο δίσκο της, ετοιμάζεται για το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού με τους φίλους της στην Αθήνα και μάλιστα για καλό σκοπό.

  • Maraveyas Ilegal Γουηκ Έντ στο τετράγωνο

    O Κωστής Μαραβέγιας ξανά στους κήπους. Μετά τις 2 περσινές συναυλίες-πάρτυ οι Maraveyas Ilegal πάνε για την επανάληψη του σεναρίου. Sold Out η Παρασκευή 27 Ιουνίου και πάμε για την Κυριακή 29 Ιουνίου. Γουηκ Εντ στους κήπους του Μεγάρου.